Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skadekrisen: Tre gör debut

Skadekrisen är inte över – men den har i varje fall lättat. I morgon, onsdag, gör tre tidigare skadade Bik Karlskoga-spelare säsongsdebut.

Annons
Daniel Wessner.

Det handlar om veterancentern Daniel Wessner, som gjort en mindre knäoperation, forwardförvärvet Anton Holm från Arboga, som haft ljumskbekymmer, och uppflyttade juniorbacken Anton Karlsson, som haft knä- och fotproblem.

Alla tre är nu redo för spel. I onsdagskvällens träningsmatch borta mot Almtuna gör de säsongsdebut, och i Holms fall debut överhuvudtaget i Bik-dressen.

– Skadeläget är fortfarande inte bra, men mycket bättre, säger tränaren Lenny Eriksson till NA.

Bik, som saknade 13 spelare varav tolv forwards när de tvingades ställa in träningsmatchen mot Mora förra fredagen, har nu "bara" fem spelare borta: Carl Berglund som fortfarande är avstängd efter fighten i Norge. Björn Kindahl, som är sjukskriven i en månad med hjärnskakningssymptom och som ersatts i truppen av Örebrolånet Jonas Karlsson. Samt skadade trion Kristofer Näslund, Henrik Björklund och Sean-Michel Sunnqvist som alla beräknas vara tillbaka till seriepremiären mot Oskarshamn nästa onsdag.

Sedan tidigare är Martin Sandgren, Johan Nilsson, Fredrik Höggren, Ponthus Vesterholm och David Rundkvist, som alla skulle ha missat fredagsmatchen på grund av skador, sjukdomar och avstängningar, återigen disponibla.

– Matchen mot Almtuna blir bra för att få igång spelarna utan att ställa för höga förväntningar. Vi tror inte att det blir någon tokkvalitet, det handlar mer om att bygga och få ihop formationer, säger Lenny.

En vecka till seriestart, kommer ni vara redo?– Vi har ändå visat ett par gånger, senast mot Skellefteå, att när vi har fullt fokus och någorlunda vettigt manskap på isen kan vi göra en hel del bra grejer. Att vi har bra grunder som alla är införstådda med. Just Skellefteåmatchen var ett jäkla bra kvitto. Att vi tappat lite tid i extragnuggningen av detaljer och formationer tror jag inte är hela världen. Det är inget lag som har en färdig produkt bara för att det står seriestart i almanackan.

Läs mycket mer om Bik och från tisdagens hockeyallsvenska upptaktsträff i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons