Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra Vik-tigt derby för Jon

Han gick till Örebro – men kunde lika gärna ha hamnat i Västerås.
I kväll ska Jon Palmebjörk bevisa att hans magkänsla var rätt när han valde klubbtillhörighet.

Annons

– Jag kände att Örebro hade något på gång. Nu gäller det bara se till att vi inte får vattenskallar av storsegern senast, säger han.

Både Örebro och Västerås drog i den förre Sundsvallsforwarden inför den här säsongen. Han hade då avslutat säsongen med två hjärnskakningar och missade Sundsvalls misslyckade kval för att hänga kvar i allsvenskan. En plats klubben sedan fick tillbaka när Björklöven begärdes i konkurs.

”Fick bra intryck”Örebro tog det lagom försiktigt, drog lagom hårt i 24-åringen som gjorde 34 poäng på 50 matcher i Sundsvall.

– Bland annat ringde Peter Andersson och pratade med mig och jag fick ett bra intryck av klubben, kände att Örebro hade något på gång. Och det har vi ju visat nu att så är fallet. Jag är glad att jag kom hit, säger Palmebjörk inför fredagens sista E18-derby i Västerås.

SkadeproblemDen här säsongen har han gjort 29 poäng på 44 matcher, men även haft problem med en brutet revben och sjukdomar.

– Nu känner jag mig fräsch igen. Det var tufft när sjukdomarna snurrade i laget och man kände sig vråltung hela tiden.

– Vi gjorde en helt grym match mot Almtuna senast och måste se till att inte få vattenskallar av den. Alla borde kunna se tillbaka till den matchen och få ut motivation av vår insats då. Vi gillar läget nu och njuter av att ha allt i egna händer de sista fem matcherna.

”De har stora backar”Örebro vann med 5–0 borta mot snuskigt försvarsskickliga Almtuna. Nu väntar en ny motståndare som spelar en hockey som inte heller är helt bekväm att möta.

– Nej, Västerås brukar vara svåra att komma inpå. De har stora backar och skridskoskickliga forwards. Men jag är övertygad om att vi kommer ha stora chanser att vinna om vi spelar som mot Almtuna. Det viktiga är att inte göra en skitmatch och ha den med sig in i nästa vecka sedan när det är fler matcher att spela, säger Palmebjörk.

Mer läsning

Annons