Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansens protest: Fem minuters tystnad

Fem minuters tystnad. Så bemöter Bik Karlskogas supportar i kväll SHL-organisationens läckta förslag till ny utformning av svensk hockeys seriesystem.

Annons

Förslaget, som Expressen avslöjat, går i korthet ut på att slopa kvalserien och istället införa en playoffserie i bästa av sju matcher mellan det sist placerade laget i SHL och segraren i hockeyallsvenskan, en utökning av SHL via wildcards till penningstarka klubbar som Djurgården och Malmö, lönetak och lönegolv i SHL för att jämna ut förutsättningarna och skarpare krav både på ekonomi, organisation och arenor för SHL-klubbarna.

Förslag som gett ramaskri bland hockeyfans runt om i landet. Bland annat i Karlskoga, där supportrarna till serieledande Bik i kväll kommer att inleda hemmamatchen mot Almtuna med fem minuters tystnad i protest mot förslaget.

– Vi kommer att visa SHL hur det skulle se ut på matcherna om deras förslag går igenom. Det kommer att bli tyst. Fansen kommer att svika eftersom det inte finns något att kämpa för. Det är ju SHL som är hela målet med svensk ishockey och finns det inget att kämpa för så kommer fansen att börja svika. Det kommer att bli jävigt tyst på matcherna, säger supportern Lukas Monetha till expressen.se.

Även Biks klubbchef Torsten Yngeveson uttalar sig kritiskt mot förslaget.

– Det låter helt uppåt väggarna, får man väl lov att säga. Då kan alla vi andra lägga ner. Det är det som driver – med drömmar om att göra det omöjliga. Så är det väl för 90 till 95 procent av alla allsvenska lag, säger Yngevson till expressen.se.

Mer läsning

Annons