Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad samarbetar med  både Bofors och Örebro

Med drygt tre veckor till seriepremiär har Bofors fortfarande två tomma platser i truppen. Men sportchefen Stefan Bengtzén sitter lugn.

Annons

– Det händer ingenting just nu, vi ligger lågt, säger han.

I Bofors laguppställning finns två hål att fylla, en back och en forward. Men Bengtzén tycker inte att man i dagsläget har något skriande behov av nyförvärv. Det kan mycket väl bli så att laget drar i gång serien med vakanserna kvar.

– Tanken är att vi ska kunna ta in spelare om det finns ett behov och det känner vi inte att det finns just nu, säger han.

I fjol lånade Bofors in totalt sex spelare från Färjestads organisation under säsongen. Riktigt så många lär det inte bli i år, men räkna med ett eller annat Färjestadsansikte i BIK-båset i vinter.

– Jag har pratat med Thomas Rundqvist om samarbetet och jag ser inte att det kommer bli någon förändring, säger Bengtzén.

Färjestad har inlett ett samarbete med Örebro. Men det ena utesluter inte det andra, menar Bengtzén.

”En tidningsanka”– Med Czarnecki som tränare där inne har jag svårt att se att det skulle bli sämre. Jag hävdar att det var en tidningsanka. Färjestad lånar ut spelare till flera andra klubbar och vi får alltid en fråga om vi är intresserade, är vi inte det kan de låna ut honom till någon annan klubb. Om det sedan är Örebro, Borås eller Rögle spelar ingen roll, säger Bengtzén.

Hur ser ert samarbete ut, finns någonting nerskrivet?– Det har aldrig funnits några avtal, bara goda relationer. Det gynnar båda parter vill jag hävda. Allra bäst för oss är det utåt sett, mot nya spelare. De vet om att det finns en relation med Färjestad och att de kan göra den klättringen så att säga, säger Bengtzén.

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist kan i dagsläget inte peka ut några spelare som kan tänkas lånas ut till Bofors.

– Just nu försöker vi forma laget som ska spela i seriestarten. Alla får sin chans att visa upp sig, sen får vi se när vi kommer längre fram om det är någon som blir hängandes på gränsen.

FBK har tre målvakter, nio backar och 13 forwards i truppen.

– Om alla är friska kanske det är en back och en forward för mycket, säger Rundqvist.

Ser du något problem i att samarbeta med både Bofors och Örebro?– Inte alls. Det är inte på något sätt så att vi byter ut Bofors, vi får bara ytterligare ett alternativ. Vi kan komma i en svår sits där båda målvakterna blir skadade och då måste det laget vi vänder oss till ha utrymme att släppa en av sina, säger Rundqvist.

Mer läsning

Annons