Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick sina tänder utslagna - till tandläkare mitt i natten

Johan Sjödell-Wiklander fick läppen spräckt och spottade ut sina avhuggna tänder på isen.
Ändå har han redan lätt att tända till.
– Jag fick tandläkartid direkt efter matchen och satt där till halv ett på natten, säger Örebro-forwarden.

Annons

Bilderna var blodiga och otäcka när Johan Sjödell-Wiklander sänktes mot Rögle i onsdagens förlustmatch.

– Vi hade powerplay och jag gick ner för att haka upp klubban på deras back som skulle skjuta pucken ur zonen. Han fullföljde rörelsen och klubbskaftet träffade mig över munnen, säger Sjödell-Wiklander.

Spelade utan tandskyddDe som satt nära isen i Behrn arena kunde tydligt se hur Örebro-fowraden spottade ut sina blodiga tänder på isen innan han fortsatte spela.

– Jag har haft tur tidigare och aldrig skadat tänderna. Jag har tänkt tanken några gånger att snart händer det säkert, men aldrig spelat med tandskydd. Men det borde jag kanske ha gjort.

– Två tänder gick rakt av, två gick halvt av och flisor försvann från en hel del tänder. Dessutom spräckte jag läppen och blev tvungen att sy den. Det blev en jäkla smäll, säger han och skrattar.

Efter incidenten fortsatte Sjödell-Wiklander att spela. Men knappast ostört.

– Men det är klart att jag tappade koncentrationen och inte riktigt vågade stoppa in huvudet i duellerna efteråt. Det ilade i tänderna och kändes som det blåste rakt ner i benen i munnen, säger han.

Spelar i helvisirBara ett halvt dygn senare laddade Sjödell-Wiklander för fredagsmöte med Tingsryd. Och han har lätt att tända till.

– Alla nya tänder är på plats. Det har gått osannolikt fort. Jag fick tandläkartid direkt efter matchen och satt där i två timmar till halv ett efter matchen. Sedan återkom jag och gjorde klart tänderna under två timmar på torsdagsförmiddagen. Nu lutar mycket åt att jag spelar med helvisir mot Tingsryd.

En svårare match mot nästjumbon Tingsryd än vad många tror?– Absolut. Tingsryd gjorde visst en grym match mot Almtuna senast och spelarna vill självklart visa hur bra de är inför nye tränaren Joakim Fagervall.

Klicka på länken här intill för att komma till NA:s direktrapportering!

Mer läsning

Annons