Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start för Kumla

Kumla tryckte gasen i botten och rivstartade årets division 1-säsong. Slutresultatet mot Mariestad skrevs till 3–0 (2–0, 1–0, 0–0).

Annons

Slutresultatet skvallrar om en stabil hemmaseger och faktum är att den var i underkant. Trots att Mariestad nämnts som ett presumtivt topplag i årets serie var de chanslösa mot ett heltaggat Kumla. De rödkläddas fart och tyngd skapade otaliga chanser framför Mariestadsmålvakten Johan Karlsson.

– Vi gör en gedigen laginsats och tar jobbet för varandra, tummade inte på något under tre perioder. Jag är imponerad av bredden i truppen, ingen faller ur rammen, säger Kumlas försvarsbjässe Jonas Bergman.

Nyvärvade Bergman var själv ett föredöme i sin första tävlingsmatch i Kumladräkten. Han tog knappt ett felbeslut i defensiv zon på tre perioder och visade dessutom prov på offensiva färdigheter. En läcker soloräd i andra perioden avslutades med en klingande stolpträff. Men han var inte ensam om att bränna bra lägen, tre rena frilägen kostade hemmalaget bland annat på sig att missa.

– Med lite flyt gör vi två-tre mål till bara i powerplay, menar Bergman.

Kumla blåste visserligen inte på lika hårt i sista perioden men tillät ändå inte gästerna att notera sig i målprotokollet. Hemmamålvakten Kristoffer Eriksson, som stod sysslolös långa stunder, briljerade när Mariestad två gånger om spelade tre mot fem.

– Nollan var väldigt viktig, inte bara för Kristoffer utan för hela laget. Det här var en bra start på säsongen, konstaterar Bergman.

Mer läsning

Annons