Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet stoppar Strömberg

Förra säsongen spelade Örebro Hockeys Conny Strömberg på sig själv som poängkung. Nu har Ishockeyförbundet bestämt att han inte får göra det igen.

Annons
Den här kvällen fick inte ÖHK:s Conny Strömberg jubla.

– Konstigt beslut. Det är inget fusk att spela på sig själv i det här sammanhanget, säger Conny Strömberg till Sportbladet.

Det var förra säsongen som Strömberg satsade pengar på sig själv som poängkung i hockeyallsvenskan 2009/2010. Enligt uppgifterna till NA rörde det sig om 1 000 satsade kronor till ett odds av 60 gånger pengarna. Strömberg vann också mycket riktigt poängligan, och inkasserade därmed en vinst på 60 000 kronor till sig själv.

När NA avslöjade nyheten väckte den en stor diskussion, och förra veckan behandlades frågan av ishockeyförbundets tävlingsnämnd. De beslutade då att skriva om tävlingsbestämmelserna, och nu förbjuds all vadhållning på matcher där vederbörande person deltar.

– Men vi kommer inte att straffa Conny Strömberg. Det har varit en gråzon i tävlingsbestämmelsen och därför finns inte fog för att utdela någon typ av reprimand. Men vi poängterar noggrant att Conny Strömberg inte får göra om vadhållningen i framtiden, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Ishockeyförbundet.

Strömberg säger också att han inte kommer fortsätta att spela på sig själv.

– Nej, det är slut med sånt nu. Jag kommer heller inte att spela via ombud, säger han.

Mer läsning

Annons