Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklarade sig för spelarna

Avstängde poängkungen Conny Strömberg vet fortfarande inte om han får spela det viktiga derbyt mot Bofors.
På torsdagen fick han förklara sig för sina lagkamrater.
– Jag pratade med killarna. Men vill inte säga mer om det som hänt, säger Strömberg.

Annons
Conny Strömberg, Örebro Hockey.

Det var i tisdagens NA som vi kunde berätta att Örebro Hockey plötsligt stängde av anfallsstjärnan Conny Strömberg, 35 år nästa månad, på obestämd tid.

Tränaren Peter Andersson ville inte uttala sig om vad som inträffat men beskrev det som disciplinära skäl. Strömberg själv, som vann fjolårets poängliga i allsvenskan och i år igen hittills gjort flest poäng, sa i NA att han gjort fel och bad klubben, lagkamraterna och supportrarna om ursäkt.

"Bestämmer oss på fredagen"

På torsdagen var det fortfarande oklart om Strömbergs avstängning fortsätter över viktiga derbymatchen borta mot Bofors på lördagen.

Tidigare på dagen hade han i alla fall tagit sig ett steg närmare en start.

– Conny har haft bra samtal med Peter (huvudtränare Andersson) och med killarna i laget, så mycket kan jag säga. Vi bestämmer på fredagen om han kommer att spela mot Bofors eller inte. I övrigt löser vi det här internt och det finns inte mer att säga om den här situationen, säger assisterande tränaren Lars ”Mozart” Andersson.

"Har pratat med killarna"

Conny Strömberg själv bekräftar att han nu pratat med både tränare och lagkamrater om situationen som föranledde avstängningen.

– Jag har pratat med killarna, det stämmer. Men jag vet fortfarande inte om jag får spela eller inte mot Bofors. Jag har inte ens frågat om det. Det lär väl synas på träningen om inte annat. Du är välkommen dit.

Vill du berätta om det som hänt?– Nej det finns inget mer att säga om det.

Du såg matchen mot Almtuna från läktaren. Vad säger du om segern?

– Det var väntat att det skulle bli en tajt match. Jag hade tippat 2–2. Skönt att vi vann.

Mer läsning

Annons