Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖHK-målvakt stängs av – för dopning

Förre Örebro Hockey-målvakten Mark Owuya stängs av ett helt år – för att ha missat ett dopningstest. Luleåkeepern får inte spela ishockey igen förrän i juli 2015.

Annons

På torsdagen tillkännagav Riksidrottsförbundet dopningsnämndens beslut att stänga av Mark Owuya i ett år för dopningsbrott.

Enligt Owuya själv, som uttalar sig i Expressen, handlar straffet om att han, under en träning i samband med SHL:s OS-uppehåll i våras, missade ett dopningstest. Regeln säger då att det blir automatisk avstängning, något Owuya tycker är helt fel.

– Det där är helt hjärndött. Skojar de med mig Det här är helt jävla sjukt. Jag ska överklaga. Vilka jävla pajasar. Jag har inte dopat mig, rasar Owuya till Expressen.

Om själva händelsen säger Owuya i samma intervju:

– Vår materialare hade sagt till dem att jag var klar med träningen, men det var jag inte. Så jag sa att jag inte skulle göra dopingtestet, för jag var inte klar. Det var hela argumentet. Jag mejlade till dem efteråt och sa att deras kontrollant var den största pajasen jag har träffat. De betedde sig inte professionellt. De har kränkt mig.

Owuya spelade i Örebro Hockey, utlånad från Djurgården, i allsvenskan vintern 2009/10 men gjrode ingen större succé. Efter två år i Nordamerika gjorde han i vintras comeback i svensk hockey och stor succé för Luleå i slutet av grundserien.

Om avstängningen inte hävs kommer Owuya inte att få spela ishockey igen förrän den 7 juli 2015.

Mer läsning

Annons