Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först mästare igen - sedan till Örebro?

I kväll ska Emil Kåberg bli svensk mästare för tredje gången.
Sedan kan han bli guld värd i Örebro Hockeys rustning mot elitserien.
– Satsningen runt klubben med nybyggda hallen känns intressant. Men jag kan inte säga än hur det blir, säger han.

Annons

Vibyfödde Kåberg, som tidigare spelat i IFK Kumla och Bofors, åker i kväll in på isen i Karlstad för att bli svensk mästare för tredje gången.

Färjestad kan avgöra till 4–1 i matcher mot Skellefteå.

– Klart att vi har en jättechans med flera matchbollar nu. Vi har vunnit våra två tidigare matcher hemma mot Skellefteå och de kommer att vara desperat nu för att få till en annan matchbild. Den här matchen kommer inte att likna de andra. Men vi ska vinna, ju äldre man blir – ju färre chanser kommer det finnas att få uppleva samma sak igen, säger Kåberg, som sitter på ett utgående kontrakt och den senaste månaden har ryktats vara nära Örebro Hockey.

"Avbrott i förhandlingarna"– Jag har inte så mycket att säga om det nu. Inte mer än att Satsningen runt klubben och den nybyggda arenan är intressant. Malmö har också nämnts. Jag har haft ett avbrott i förhandlingarna med Färjestad men sagt att vi ska återuppta snacket när säsongen är över. Mer än så vill jag inte säga.

Den 33-årige forwarden, som mest figurerat i Färjestads fjärdelina, tvingades bryta SM-final två efter att ha träffats av en hård puck i ansiktet. Han fick sy sju stygn och ådrog sig flera fraktur i överkäken. Två dagar senare spelade han igen.

Med galler.

– Först trodde jag inte att skadan var så farligt. Men när jag snöt mig drog jag in luft som fick ansiktet att svullna. Då blev jag orolig för att det var en fraktur i underkäken och att jag var tvungen att fixera den. Det hade inneburit att säsongen var över.

– Men som tur var det överkäken som skadats så då var det bara att köra vidare.

Är du nöjd med din säsong?– Jag hade en tuff start när jag kom tillbaka från min magoperation. Sedan har jag haft känningar av en skada från jul fram till nu egentligen. Men vad det är tänker jag inte säga. Så det har varit lite upp och ner. Men samtidigt kan man inte tänka på sig själv i ett sådant här läge. Nu är det bara laget som gäller.

Har ni bokat festlokal redan?– Absolut inte. Det där är bara andra som håller på och snackar om. Vi spelare fokuserar bara på den här matchen och den är långt ifrån klar.

Mer läsning

Annons