Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Förstår inte vad som krävs"

Örebro Hockeys säsong håller på att sluta på ett plågsamt vis.
De individuella misstagen blir bara fler och fler. Och avgör nu varje match.
– Vi förstår inte vad som krävs för att spela i kvalserien, säger tränaren Peter Andersson oerhört besviket.

Annons

Martin Filander blev grundlurad på ett mål, Jonas Karlsson gav bort ett annat och Albin Lorentzon ett tredje. Lägg där till att Mora satte ytterligare ett mål i friläge på tio minuter i den andra perioden så förstår ni att Örebro hade det jobbigt även i den sjätte omgången av kvalserien.

Misstagen avlöser varandra, från match till match.

– Jag är riktigt jävla besviken, säger Peter Andersson.

– Vi pratar gång på gång hur viktigt det är att spela enkelt. Kolla på Mora, de har två killar i galler som är födda 1993 som lägger sarg ut i varenda byte. Men vi gör det inte, hur mycket vi än snackat om det. Nu har vi åkt på 22–23 mål i den här serien och misstagen har snart gått genom alla spelare i laget.

Pratade bort pressenEn del i det tappade fokuset kan vara det medvetna upplägget att inte prata om kvalserien under grundserien. För att då slippa press.

– Det är något som vi får ta oss en funderare på i augusti. Det är möjligt att det inte är helt rätt väg att gå, att killarna plötsligt inte fattade vad som krävdes när vi nu är mitt uppe i allt. Lite så var det för Växjö första året. De pratade heller inte om kvalserien och sedan gick det inget bra när man var där. I år har de gjort tvärtom och pratat om den hela vägen.

– Samtidigt får man fundera på hur det hade gått om vi hade pratat om kvalserien redan den här säsongen. Då hade vi kanske blivit sjua och inte kommit hit. Nu får vi försöka samla oss. Vi har en skyldighet mot oss själva och de andra lagen i den här serien att avsluta bra.

Kan det bli aktuellt att förstärka organisationen med en idrottspsykolog till nästa säsong?– Vi har knappt någon organisation än. Det är något som vi får se över. Man lär sig mycket genom att spela också.

Mer läsning

Annons