Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Funderar redan på nästa match"

Det var hett på isen i derbyt. Desto lugnare på presskonferensen.
– Vi åker hem om 30 minuter och glömmer det här, säger Boforstränaren Sam Hallam.

Annons

Örebro körde över Bofors med 7–3, men tränarna vägrade att ta till de stora orden på Viasat Hockeys presskonferens efteråt.

– Jag lider av det där syndromet att jag redan börjat fundera på nästa match, sa Örebrotränaren Peter Andersson.

– Vi tar aldrig till stora ord när vi vinner, och det gör vi inte i dag heller. Vi åker hem om 30 minuter och glömmer det här. Men det är klart att ingen vill åka till ett derby och förlora med 3–7, sa Bofors Sam Hallam som inte tyckte att hans spelare kom upp i tillräckligt bra standard.

– Från början var vi inte tillräckligt heta, vi föll ifrån i för många detaljer och framförallt i det hårda jobbet. I andra började vi jobba hårt, men då tappade vi det taktiska istället, fortsätter Sam.

Örebro gjorde fem av sju mål i powerplay, och efter matchen pratades det om att Örebro, som inledde säsongen så svagt i numerärt överläge, har ett av Sveriges vassaste powerplayn – elitserien inräknad.

– Vi har aldrig varit oroade. Allsvenskan består av 52 omgångar och vi i branschen vet att man inte kan ha ett fantastiskt powerplay i varje match. Men vi tog frågan på allvar, tränade powerplay, tittade på video med spelarna och snackade med dem, och sedan började vi hitta rätt i formationerna, säger Örebrotränaren Peter Andersson.

Mer läsning

Annons