Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrpihl avgjorde mot Färjestad

Premiär i superelitserien, och Örebro Hockey fick bästa tänkbara start hemma i Behrn arena. Besegrade Färjestad med 4-3.

Annons

- Vi har en lång väg att gå, men det här var en bra start, säger nye tränaren Lasse Ivarsson.

Örebro Hockey bygger vidare på sin juniorsatsning, och J20-laget är det närmast under A-laget.

Därför var också flera av de A-lagsaktuella juniorerna med.

- Jag tycker att de som ska leda laget också gjorde det på ett bra sätt, säger Ivarsson.

Förstakedjan med Rasmus Fyrpihl, Kalle Jellvert och Lukas Vopelka svarade för två av målen. Kalle Jellvert gjorde 1-1 i första perioden, som var Örebros sämsta spelmässigt.

- Vi inledde avvaktande, var inte så rörliga som jag vill att vi ska vara. Vi kom igång bättre i andra, och tog över mot slutet av den. Kändes starkare än Färjestad, och trots tidigt 2-3-underläge i sista så la vi oss inte ner och dog, utan kunde vända och vinna med två mål i powerplay.

Emil Larsson kvitterade till 2-2 med minuten kvar av andra. Men Färjestad fick till en kontring och satte 23 efter 46 eskunder av slutperioden. Emil Larsson ordnade 3-3 efter 14.08 i powerplay, och Rasmus Fyrpihl utnyttjade nästa niumerära överläge en och en halv minut senare till att göra segermålet.

- Vi har fortfarande inte satt upp en målsättning, det ska killarna själva göra i morgon. Det här var en bra start, men det finns väldigt mycket vi kan förbättra. Och det ska vi också göra. Det är inga stora saker, handlar mest om passningskvalitet och fart, säger Lasse Ivarsson.

Mer läsning

Annons