Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör comeback efter åtta månader: "Känns skönt"

Hjärnskakningen har hållit honom borta sedan den 2 februari. Men nu gör Björn Kindahl comeback – i en helt ny hjälm som ska skydda honom från nya smällar.

Annons
Ziga Jeglic tacklade Björn Kindahl i ryggen.

Det var i en bortamatch mot Södertälje den 2 februari som Bik Karlskoga-forwarden Björn Kindahl, 26, åkte på en ful tackling av Ziga Jeglic. Södertäljeforwarden fick tre matchers avstängning medan Kindahl varit borta i över åtta månader.

Han var förvisso friskförklarad i somras, men åkte på en ny smäll i en träningsmatch och tvingades att vila i ytterligare två månader. Men i morgon kan Kindahl äntligen spela allsvensk ishockey igen när Bik tar emot Troja-Ljungby hemma i Nobelhallen.

– Det känns jäkligt skönt och ska bli riktigt roligt. Det har varit lite småsegt på slutet att bara gå och vänta, man har saknat att spela matcher, säger Kindahl.

Biks assisterande tränare Tobias Thermell är mycket nöjd med att ha den egna produkten, som noterats för 313 och 81 poäng för klubben, tillbaka i spel.

– Det är skitkul. Kindahl är en jäkligt lojal kille som man unnar allt gott. Han är en center som håller ihop sina spelare både i boxplay och i fem mot fem. Han betyder jättemycket för oss, både på och utanför isen. Hans lugn är viktigt i omklädningsrummet, säger Thermell.

För att Kindahl ska slippa nya hjärnskakningar har han nu försetts med en helt ny hjälm – som ska ge visst skydd.

– Den är helgjuten, sitter lite bättre och lite djupare, går ned mer över huvudet. Jag hoppas att den ska hjälpa mot något, säger Kindahl.

Kommer du vara rädd för nya smällar?– Jag vill säga nej, för så känns det spontant. Nej, jag kan inte tänka mig det. Men man kan inte säga hur det blir när man väl är i matchsituation, även om jag på träningarna inte tänkt på det alls. Jag har svårt att tro att jag skulle göra det på match heller.

Bik fick tillbaka tre spelare till senaste matchen, förlängningsförlusten borta mot Karlskrona i onsdags. Då gjorde Henrik Björklund, Martin Sandgren och Anton Karlsson comeback.

Nu saknar klubben bara backarna Fredrik Ericson, fotskadad, och Alexander Deilert, axelskadad. Forwarden Carl Berglund testar på matchvärmningen och ersätts, om han inte kan spela, av Philip Larsson som annars får sitta på läktaren. På backsidan fortsätter junioren Viktor Lang att få speltid.

Kindahl går in i Biks fjärdekedja mellan Martin Sandgren och Fredrik Höggren.

Mer läsning

Annons