Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunderson Brynäs store SM-guldhjälte

I fjol spelade han i Örebro Hockey. Nu är Ryan Gunderson stor SM-guldhjälte. Brynäsbacken smällde in det helt avgörande 2-0-målet när Brynäs säkrade guldet.

Annons
Ryan Gunderson klappas om av lagkamraterna efter 2-0-målet som avgjorde SM-finalen.

Jakob Silferbergs drömmål i andra perioden tog Brynäs till ledning. Men det var Ryan Gundersons stenhårda slagskott till 2-0 drygt halvvägs in i tredje perioden som säkrade guldet åt Brynäs.

Gunderson som så sent som i fjol spelade med Örebro Hockey i allsvenskan blev därmed den stora hjälten när Brynäs, som hade tappat 3-0 i matcher till 3-2 inför kvällens match, till slut kunde säkra SM-guldet med 2-0 i matchen och 4-2 i matchserien.

- Vi var verkligen värda att vinna det här, för vi har verkligen gått igenom ett helvete. Det är en fantastisk känsla att få vinna med det här laget. Helt galet, sa Gunderson till expressen.se under guldfirandet och tillade:

- Jag känner sådan jäkla kärlek till grabbarna som har krigat för det här.

I Brynäs SM-guldlag ingick också karlskogingen Simon Bertilsson, som i kväll bildade första backpar tillsammans med Gunderson och som fyllde 21 år under torsdagen, och förre Bik Karlskoga-spelaren Sebastian Lauritzen som varit skadad under hela SM-slutspelet.

Läs mycket mer om Brynäs guld och hur Gunderson hyllas av sina gamla lagkamrater i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons