Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunderson till elitserien

(Uppdaterad kl 23.50) Amerikanske backen Ryan Gunderson spelar i elitserien nästa säsong. Enligt uppgift till NA har Gunderson sagt upp sitt kontrakt och skrivit på för en elitserieklubb.

Annons
Ryan Gunderson är redo att mäta Växjö-stjärnan Steve Saviano i kväll.

Örebro Hockey avslutade på fredagskvällen kvalserien med en betydelselös match mot Rögle i Ängelholm. Örebro vann med 5-3.

- Jag har lovat min blivande klubb att inte yppa något. De ska ha en presskonferens senare, när vet jag inte, säger Ryan Gunderson till NA efter avslutningen mot Rögle.

Det blev hans sista framträdande i Örebro-tröjan. Amerikanen kom till Örebro inför den här säsongen och skrev ett tvåårskontrakt. Han har gjort succé som offensiv back. Vann poängligan i allsvenskan för backar i stor stil.

I kvalserien har han emellertid inte levererat på samma sätt. Fem assist är förvisso helt okej, men minus åtta i plus/minus-statistiken är inte smickrande siffror. Bara Christoffer Norgren är sämre, som varit inne på tio fler baklängesmål än framåt.

Gunderson har en klausul i sitt kontrakt med Örebro, som säger att han får bryta det om han erbjuds spel i elitserien, finska ligan eller NHL. Nu blir det elitserien, och enligt uppgift till NA är Modo den klubb som gäller eftersom klubben klarade av uppgift att vinna över Södertälje på hemmais och nu blir kvar i elitserien.

Mer läsning

Annons