Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallam: Vi kan slå de bästa

Halva Karlskoga går omkring i ett glädjerus efter derbysegern i lördags.
I kväll väntar nästa topplag, Växjö.

Annons

– Det kommer krävas en minst lika bra prestation som i lördags, säger tränaren Sam Hallam.

Det har knorrats rejält bland Boforssupportrarna efter en mager höst. Men 6-3-segern mot Örebro lördags verkar ha fått även de största belackarna att kovända.

– Ojoj, det har kommit fram folk som jag inte ens visste brydde sig om hockey och gratulerat oss till segern. Nu är vi kungar helt plötsligt, säger assisterande tränaren Mikael Heiche.

– Här är det viktigaste att vinna derbyna mot Örebro och komma före dom i tabellen.

”Ruskigt imponerad”Bofors lär dock behöva upprepa den imponerande derbyinsatsen i kväll. Växjö kommer med två segrar i ryggen och har, vid sidan av Örebro, imponerat mest i serien så här långt.

– Jag är ruskigt imponerad av Växjö. De lyckas skrapa ihop ett sånt här lag året efter kvalserien, när många normalt sett kanske åker på en baksmälla. Vi har väldigt stor respekt för Växjö, säger Sam Hallam.

Samtidigt tycker han att även Bofors borde ha satt sig i respekt. Vinsten mot Örebro var bara en i raden av segrar mot tippade topplag.

– Vi har visat att vi kan slå även de bästa lagen i serien, det känns skönt. Men det kommer krävas en minst lika bra prestation som i lördags för seger. Det gillar vi, säger han.

Vad förväntar du dig för matchbild?– Det brukar bli jämna matcher mellan oss. Växjö har bra försvar och samtidigt många skickliga forwards som bara ligger och väntar på att få ställa om med sin snabbhet. De har ett jäkligt bra powerplay också.

Wiklund och Hassel i SkåreBofors mönstrar exakt samma manskap som senast, vilket innebär att Alexander Wiklund och Morgan Hassel återigen ställs utanför truppen.

– De kommer spela med Skåre mot Vita Hästen i stället. Det är väldigt bra att vi har den möjligheten, de är betydligt närmare att komma in i truppen om de spelar där än om de sitter på läktaren här, säger Hallam.

Matchguide

Vad: Bofors-Växjö.

När: Klockan 19.00.

Var: Nobelhallen.

Följ matchen: På na.se via länk till karlskoga-Kurirens rapportering.

Mer läsning

Annons