Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Örebros nye målvakt

Sista dygnet av transferfönstret. Då plockar Örebro Hockey in Frölundas Magnus Hellberg som backupmålvakt. Och sportchefen Lars ”Mozart” Andersson utesluter inte tyngre värvningar under dagen.

Annons

Efter Nicklas Dahlbergs succéhöst har han och Andro Michel mot slutet av allsvenskans grundserie turats om i Örebro Hockeys mål. Båda har varit tillgängliga för samtliga 42 matcher under säsongen, och Örebro har aldrig behövt nyttja sin namngivne tredjemålvakt, J20-lagets Roberth Lyckholm.

Men om Dahlberg eller Michel skulle bli sjuka eller skadade säkrar Örebro nu upp målvaktspositionen. Frölundas andremålvakt Magnus Hellberg blir namngiven trea i Örebro resten av säsongen – med ett undantag: Om lagen möts i kvalserien.

– Då blir det inget. Vi kan inte låna spelare av en klubb i samma serie, så säger reglerna. Det här var ändå vårt bästa alternativ, säger Lars ”Mozart” Andersson, sportchef i Örebro Hockey.

Räcker det med att en av era målvakter är borta för att ni ska ta in Hellberg?– Det beslutet tar vi om det blir aktuellt. Nu har vi i alla fall möjligheten.

Hellberg är bara 20 år gammal, fostrad i Almtuna och plockades i somras av Nashville Predator som första målvakt totalt i NHL-draften. De senaste åren har han representerat Arlanda, Almtuna, Vallentuna och gjort tre matcher för IFK Kumla. I vinter har han vaktat målet i 15 elitseriematcher för Frölunda.

Utesluter inte fler värvningar

Svensk ishockeys transferfönster stänger vid midnatt, och därför råder febril aktivitet i många klubbar just nu. Med knappt 15 timmar kvar till deadline uteslöt inte ”Mozart” att Örebro kommer att nypa någon spelare under dagen.

– Händer det något så är det under eftermiddagen, återkom då. Vi utesluter inget, vi får se vad som dyker upp, vad som blir ledigt, om det är något vi behöver.

Vad behöver ni?– Det går bra med både back och forward. Hela Sverige letar efter en högerfattad back, så varför inte?

Klicka här för Sportbloggen och mer silly season-snack.

Mer läsning

Annons