Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Sveriges bästa ungdomstränare

Sveriges bästa ungdomstränare i hockey finns i Örebro. Det handlar om Robin Meyer, tränare för Örebro Hockey Ungdoms 16-åringar som fått utmärkelsen av hockeyförbundet.– Man blir oerhört tagen och rörd, säger Robin.

Annons
Robin Meyer.

venska ishockeyförbundet har instiftat Rickard Fagerlunds minnesfond i syfte att årligen dela ut stipendium till en eller flera unga och lovande ungdoms- eller juniortränare. Och nu har alltså Robin Meyer, 24, fått ta del av det stipendiet i form av utmärkelsen Sveriges bästa ungdomstränare.

– Jag fick veta i går att jag hade vunnit, berättar Robin.

Hur känns det?

– Oerhört roligt. Jag blev nästan lite chockad när jag fick veta, kändes inte riktigt verkligt.

Den 11 april möter Sverige Norge i en landskamp i Norrköping. Då ska Robin få ta emot stipendiet.

– Det kommer nog kännas lite pirrigt, men kul, säger Robin och skrattar.

Så här lyder motiveringen:

”Robin är en ung ledare/tränare med ett otroligt engagemang i alla sina spelare, han ser alla och det spelar ingen roll hur skicklig/bra man är. Robin är mycket omtyckt av sina spelare och tar alltid tag i saker runt laget stora som små frågor. Robin är mycket noggrann och lyhörd och har utvecklats mycket under senaste säsongen genom att ta plats och ansvar med det ökade förtroendet.”

Robin om motiveringen:– Man blir oerhört tagen och rörd. Det får en att känna att man gör saker rätt, samtidigt som det gör att jag vill utvecklas ännu mer.

Robin är i dag tränare för Örebro Hockey Ungdoms 16-åringar – ett lag han tränat i två säsonger nu. Till vardags studerar han Sport management på Örebro universitet.

– Mitt mål är att jobba med ledarskapsutveckling och om det är på lagnivå eller förbundsnivå spelar ingen större roll, säger Robin.

Ja, med tanke på att han i så ung ålder fått den här utmärkelsen lär det inte bli några problem för Robin att nå det målet.

Robin Meyer

Mer läsning

Annons