Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han går i väntans tider

De senaste veckorna har Bofors IK:s poängkung Kristofer Näslund sannerligen gått i väntans tider. Dels så har han väntat på att få göra comeback efter sin revbensfraktur och dels har han ihärdigt väntat på att för första gången bli pappa.

Annons

– 10 februari hade vi datum på, jag och Christine. Men det har inte kommit än, berättar ”Näsa”.

Näslund ser fram emot att bli pappa för första gången, berättar han.

– Det blir något helt annat än man tidigare varit med om. Fokuset just nu är väl lite sisådär. När man är hemma tänker man inte på så mycket annat. Men när man är här på träningen så går det bra, säger han.

Undertecknad berättar sedan för Näslund att hans lillasyster på ett och ett halvt år i dag bjudit på skrik kapabelt att spräcka porslin.

– Det är väl mycket upp och ned med barn, skrattar han.

– Men när det är ens eget blir det nog lite speciellt.

Förutom att han har väntat in barnet har han alltså även väntat på att få göra comeback efter den efterhängsna revbensskadan han ådrog sig i hemmamatchen mot Troja/Ljungby den 16 januari.

Men i dagens match är du tillbaka på allvar?– Ja. Det har väl varit mycket med barnet. Men annars är jag med. Jag ska vara extraforward och försöka spela till mig så mycket speltid som möjligt. Det är väl tanken.

Skönt att vara tillbaka?– Riktigt skönt. Man blir trött på att cykla på träningarna.

”Har varit jobbigt”Att han varit tvungen att uppleva säsongens mest avgörande matcher från läktaren är naturligtvis ingenting Boforskämpen är överförtjust över.

– Det har varit jobbigt. Men så länge man är skadad och har ont vill man inte kliva in. Men de sista två veckorna har jag varit riktigt sugen.

Ditt personliga mål under de fyra återstående matcherna?– Bra fråga. Jag har inte hunnit tänka så långt. Men målet får väl vara att gå in och göra sitt jobb och försöka spela till sig så mycket speltid som möjligt.

”Näsa” tillägger sedan:

– Att spela bort Almtuna (från playoff) i sista omgången vore också grymt skönt.

Näslund, som trots sin skada fortfarande leder BIK:s interna poängligan, skrev även på ett nytt ettårskontrakt i dagarna.

– Det är bra. Då sitter jag inte instängd om jag tappar motivationen. Det var bra även för klubben. Tappar jag gnistan tillför jag ju ingenting.

Mer läsning

Annons