Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har höjt bötesbeloppet drastiskt"

Ny förlust. Efter två nya "snackutvisningar". Då avslöjar Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson att laget höjt de interna bötesavgiften efter regeländringen.

Annons

Bik Karlskoga är känt som ett av hockey-Sveriges tuffaste lag. Men också som ett av lagen som trashtalkar mest. De två senaste säsongerna har Bik Karlskoga dragit på sig totalt 51 tiominutersutvisningar, de allra flesta för snack – att jämföra med det allsvenska snittet på åtta sådana utvisningar per lag och säsong.

Men inför årets säsong har reglerna i svensk hockey förändrats, och utvisningen "abuse of officals" (på svenska "olämpligt uppförande" vilket vanligtvis betyder att en spelare sagt något olämpligt till en domare) ger numera inte längre ett personligt tiominutersstraff – utan i stället en vanlig tvåminutersutvisning som drabbar laget med spel i numerärt underläge.

En regeländring som kan bli kännbar för Bik i vinter. Bara i torsdagskvällens genrep mot Vita Hästen drog Bik på sig två sådana utvisningar. Först Linus Fröberg i slutet av den andra perioden, sedan Carl Berglund i mitten av den tredje. Vilket gjorde att jakten på reduceringsmål kom av sig, och att Bik föll med 2–4.

Efteråt avslöjade tränaren Lenny Eriksson att lagledningen redan tidigt under försäsongen tog tag i den problematik som den nya straffskalan inneburit – och att Bik skärpt de interna straffen.

– Vi har redan pratat om att den här typen av utvisningar måste bort, och vi har höjt den interna bötesavgiften drastiskt. Nu skadar det ju hela laget om någon snackar till sig en utvisning.

Det går inte att hålla på som ni gjort de senaste åren ... ?– Nej, du. Sedan kan man ibland tycka att vissa herrar domare är överkänsliga. En förstareaktion borde få förekomma, såvida spelaren inte fortsätter att gnälla.

Läs mycket mer om Bik Karlskogas genrep mot Vita Hästen i fredagens NA, papperstidningen, där Lenny Eriksson också berättar om sin syn på att Bik tippas som tabelltvåa av Svenska spel. Papperstidningen går att köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons