Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Har varit jobbigt att inte vara med”

En klubba slog sönder hans vänstra öga för 13 år sedan.
Trots en ny förlust ser allt ändå mycket bättre ut, både för Peter Andersson och Örebro Hockey.
– Klart att det varit jobbigt att inte vara med på matcherna. Men efter operationen ser jag i alla fall 60–70 procent bättre, säger Örebros tränare.

Annons

Han fick till slut operationstid på USÖ för det skadade ögat. En operation senare och en vecka med elak narkosreaktion och ihållande illamående tvingade Peter Andersson att stanna hemma när Örebro spelade sina två första matcher i kvalserien.

Men mot Växjö var han äntligen tillbaka.

– Det är klart att man hela tiden velat vara med när det roliga började. Men nu har det inte varit möjligt och jag har fått se matcherna på tv i stället, säger Andersson, som inte kunde flytta på operationstiden han väntat så länge på.

– Operationen gick bra, det har varit andra bitar efteråt som varit jobbigare. Men nu mår jag bättre och ser mycket bättre igen.

Vad säger du om er insats?

– Jag tycker att vi gjorde en bra match men rutinen avgjorde. Vi lär oss av varje dag i den här serien. Vi hade pratat inför matchen hur viktigt det var att inte dra på oss utvisningar, men ändå gör vi det och det avgör matchen. Vi drog på oss fem, sex klantiga tvåor. Det håller inte och vi måste lära oss att spela med viss kyla. Växjö hade rutinen som vi saknade och de vinner rättvist. Klart att Ola ska ta pucken vid 2–1-målet när Saviano sköt från hörnet, och att det var onödigt att dra på oss utvisningen direkt efteråt som gav 3–1.

– Nu ska vi jobba vidare med de här skönhetsfläckarna och njuta av läget som vi själva har satt oss igenom att nå kvalserien. Glöm inte att AIK inledde kvalserien svagt förra säsongen men ändå gick upp i elitserien.

Mer läsning

Annons