Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har varit lite för mycket snack"

Lindlöven inkasserade andra raka förlusten i divion 1-hockeyn. Efteråt samlade Staffan Tholson sina spelare till ett möte.
– Vi hade ett bra snack, säger Lindlöventränaren.

Annons

Lindlöven sköt mer skott på mål än Hedemora, 31 mot 27. Men att vinna skottstatistiken betyder per automatik inte att  man vinner hockeymatcher. Fråga bara Örebro Hockey om matchen mot Leksand.

Jonas Näslund satte 1-0 till Hedemora i slutet av första perioden. På de fem första minuterna i andra ökade hemmalaget på till både 2-0 och 3-0 efter mål av Karl Hassel och Robin Holm.

Daniel Olsson-Fromell gav Lindlöven ett visst hopp när han reducerade till 3-1 i slutet av perioden, men det hoppet släckte Hedemoras Fredrig Hagman med sitt 4-1-mål i tredje.

Luften gick ur Lindlöven och en del frustration märktes. Patrik Säfström brakade ihop med Hampus Bäckström i hemmalaget och efter den interna uppgörelsen fick båda lämna isen med matchstraff.

Två förluster på de två inledande matcherna. Lindlöven har fått tuffast tänkbara start på säsongen. Härnäst väntar Falun på hemmaplan på söndag.

Tränaren Staffan Tholson samlade sitt lag till ett möte efter matchen.

– Jag ska inte säga att vi måste sänka målsättningen. Däremot har det har varit lite för mycket snack om att vi har ett sådant bra lag och så. Det är kanske lite för uppförstorat och vi måste ta varje match för sig, inte titta längre fram. Vi hade ett bra snack, säger Tholson.

Som hade analysen klar om förlusten.

– Första perioden var bra, vi borde haft en ledning på ett par tre mål. Men det är lite för uddlöst. Sedan är det andra perioden som sänker oss.

Samtidigt ville Tholson inte måla fan på väggen.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och många matcher kvar att spela. Men det är klart att vi behöver börja vinna snart, säger han.

Mer läsning

Annons