Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hertzberg skräll mot Mora

Kvällens skräll i Örebros laguppställning: Forwarden Viktor Hertzberg, 20. Sunnekillen som inte spelat hockey på hela hösten hoppar in borta mot Mora.

Annons

Viktor Hertzberg är en rejäl skräll i Örebro Hockeys laguppställning i kvällens bortamatch mot Mora.

Viktor inledde årets säsong med en tryout i Timrå, men när elitserielaget ville placera den landslagsmeriterade 20-åringen i allsvenska Sundsvall tackade Hertzberg för sig och flög över till Kanada för att göra en tredje säsong i juniorligan QMJHL där han tidigare noterat 112 poäng på två säsonger i Cape Breton Screaming Eagles och Montréal Juniors.

Men redan i andra matchen med Blainville-Boisbriand Armada åkte Hertzberg på en smäll mot huvudet, och när hjärnskakningssymptomen inte blev bättre skickade lagledningen hem honom till Sverige.

Sedan i slutet av september har Hertzberg, som fått delar av sin hockeyfostran på Frölundas hockeygymnasium och därigenom känner Örebros assisterande tränare Jens Gustavsson, tränat med Örebro.

– Tanken var inte att han skulle spela med klubben, men nu tyckte vi ändå att det var läge att ge honom chansen med tanke på att vi har några spelare borta. Eftersom han spelat i Kanada räknas han som internationell spelare och därför var vi tvungna att lösa hans transferkort för 10 000 kronor inför den här matchen. Men det är pengar vi räknar med att få tillbaka om vi hittar en division 1-klubb åt honom, säger Örebros sportchef Lars ”Mozart” Andersson.

För tanken är inte att Hertzberg ska spela resten av säsongen med Örebro, utan att klubbledningen ska hjälpa honom att hitta ett division 1-lag åt honom innan transferfönstret stänger den 31 januari.

- Går han in och hänger tre i kväll blir läget förstås ett annat, men tanken är bara att han ska vara med i kväll. Sedan kanske han ska försäsongsträna med oss, och det kan bli aktuellt med ett tryoutkontrakt inför nästa säsong, säger ”Mozart”.

I kvällens match saknar Örebro fyra spelare: Backen Christoffer Norgren, som är avstängd i veckans båda matcher, forwarden Peter Wennerström, som förväntas vara tillbaka i träning i morgon, backen Jens Skålberg, som fått ett skott på vänsterfoten och just nu hoppar på kryckor, och backen Dustin Kohn, som efter sina segdragna hjärnskakningsbekymmer nu kunnat cykelträna fem dagar utan bakslag och som ska testa på is i morgon.

Att Örebro har tre backar borta innebär att forwarden Emil Kåberg kommer att fylla ut backbesättningen. Han har tidigare vikarierat som back ibland annat Färjestad.

Viktor Hertzberg börjar på bänken, som 13:e forward. Där sitter även juniorbacken David Berg, som under säsongen provat seniorspel i både Örnen och Kumla och som nu gör sin fjärde match i Örebros A-lag.

Mer läsning

Annons