Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Högberg aktuell för VM"

Vancouvers Eddie Läck och New York Islanders Anders Nilsson är redan klara. Nu öppnar Tre Kronors målvaktstränare för att örebroaren Marcus Högberg kan ta den tredje platsen i VM-truppen.

Annons

Det är för Expressen som Stefan Ladhe, målvaktstränare i Tre Kronor, berättar om landslagets plan inför VM i Vitryssland i maj.

Vancouvers Eddie Läck och New York Islanders Anders Nilsson är redan klara för VM, men frågan är vem som kommer att ta den tredje målvaktsplatsen.

Planen är att hålla en plats öppen för superstjärnan Henrik Lundqvist, vars New York Rangers leder åttondelsfinalsserien mot Philadelphia Flyers med 2–1 i matcher, men om han inte kommer loss kan det bli örebroaren Marcus Högberg som tar platsen.

– Vi väntar med att anmäla tredjemålvakten till dess att vi inte har möjlighet att få Lundqvist. De målvakter vi har här (i Östersund) slåss om tredjerollen, säger Tre Kronors målvaktstränare Stefan Ladhe till Expressen.

Det handlar, förutom Högberg, också om Modos Linus Ullmark och Leksands Oscar Alsenfelt.

Örebroaren Högberg har gjort en sensationell resa. I vintras var tredjemålvakt i Linköping, utlånad till Mora, och fick nöja sig med att vara andramålvakt i junior-VM.

Men i mitten av februari kallades han hem till LHC på grund av skador – och växte plötsligt ut till en av SM-slutspelets hetaste målvakter.

Landslagsdebuten kan han få göra i kväll, då Sverige ställs mot Norge, med Robin Dahlström och Niklas Roest, i en landskamp i Östersund. Högberg satt på bänken mot Danmark förra onsdagen.

Mer läsning

Annons