Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hoppas vinsthornen visar sig"

Försäsongen är igång och i kväll spelar Bofors borta mot Almtuna. Då får Bofors klara sig utan Eetu Qvist och Alexander Wiklund

Annons
Sam Hallam, Bofors tränare.

– Är det tajt hoppas jag att vinsthornen visar sig, säger tränaren Sam Hallam.

Det var det han gladdes mest åt efter 4-1-segern mot Leksand – att spelarna visade en härlig vilja att ta hem segern mot den blivande seriekonkurrenten.

– Vi spelade för att vinna under de sista 20 minuterna. Det smög sig in i laget och det är en härlig känsla att få. Är det tajt hoppas jag att vinsthornen visar sig, antingen att vi går hårt för att kvittera eller att vi spelar smart och tajt för att hålla en ledning, säger BIK-tränaren.

Segern mot Leksand betyder annars inte mycket i sig då Hallam vet med erfarenhet att resultaten i träningsmatcherna inte påverkar själva säsongen så mycket.

– Man får inte bli resultatblind i träningsmatcherna. Jag har varit med förut och vunnit många matcher på försäsongen och haft det tufft inledningsvis, och jag har förlorat väldigt mycket på försäsongen och gjort väldigt bra resultat i serien. Det gäller att, oavsett resultat, vara ödmjuk och jobba för att förbättra sig.

Wiklund ljumskskadadAlexander Wiklund ådrog sig en lättare ljumskskada uppe i Hedemora i fredags och står över kvällens match, men han lär snart vara med i spel igen, kanske redan mot Mora på lördag.

Mer frågetecken finns kring Eetu Qvist som klev av onsdagsträningen i förtid.

– Jag vet inte vad det är än, jag hoppas att det inte är något allvarligt, men jag vet inte, säger Hallam.

Hur är läget annars i laget?– Det är bra tycker jag. Det är ett jäkla bra tryck på träningarna så fort vi släpper loss. Den tekniska kvaliteten höjdes efter helgen och det är möjligt att det har gett självförtroende eftersom vi genomförde matchen på ett okej sätt i fredags, och att vi har fått en vecka.

Mer läsning

Annons