Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll är Örebro jagat

Inte en bortaförlust under ordinarie tid. Kross i seriefinalen mot Växjö i söndags.
Då kan underskattning vara Örebro Hockeys största fiende i mötet med Almtuna i Uppsala i kväll.

Annons

– Vi har glömt siffrorna i Växjö, men tar med oss inställningen och jobbet vi gjorde. Det låter tråkigt, men det är ett byte i taget som gäller. Vi vet att vi är bra när vi gör det vi ska, men gör vi inte jobbet så får vi stryk, säger tränaren Peter Andersson.

Han har sagt så både en och fem gånger under säsongen – och laget har fortsatt rada upp segrar.

– Vi är i en situation nu där vi får vänja oss vid att vara jagade. Vi leder serien, och alla lag vill slå oss. Det gör att vi måste vara än mer noggranna i alla moment.

Örebro har varit galet bra borta. Av tio matcher har laget vunnit åtta, förlorat två efter straffar.

– Vi är bra hemma också, men ändå lite bättre borta. Där gör vi det enkla, det rätta, och är inte rädda att lägga sarg-ut eller icing när det behövs.

Extrem utdelningEfter att ha tvingats hämta upp underlägen några gånger inledde laget lysande i Växjö. 5–0 på knappt elva minuter.

– Vi spelade bra, men utdelningen var förstås extrem. 0–0 efter en period är bra i vilken bortamatch som helst. Det är viktigt att vi inte får för oss att det är på något annat sätt.

Matchguide

Vad: Almtuna-Örebro Hockey.

När: I kväll, 19.00.

Var: Gränbyhallen, Uppsala.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Läget i laget: Backtrion Christoffer Norgren, Martin Filander och Robin Olsson är borta. Marcus Weinstock får fortsätta som back. En ny skada, Marcus Jonasén, gör att Stefan Söder, lån från Djurgården, går in tillsammans med Jonas Karlsson och Thomas Enström i kväll.

Mer läsning

Annons