Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilsken Conny Strömberg: "Han framstår som en korkad finne"

Conny Strömberg var hårt uppvaktad av Leksands spelare och blev poänglös. Efter förlusten var han inte nådig i sin kritik och backen Antti Hulkkonen fick ta emot den största kängan för sina efterslängningar.
– Han framstår som en korkad finne, dundrar Strömberg.

Annons

Det blev ingen favorit i repris för Conny Strömberg. Efter sina fyra assist i comebacken mot Malmö var Leksands spelare rejält förvarnade om hans kvaliteter inför gårdagens match. Det syntes tydligt.

Hemmalaget gav inte Strömberg många millimeter och poängkungen fick besviket lämna isen poänglös. Dessutom med en rejält svullen tumme efter en slashing från Henrik Andersén när matchen var elva minuter gammal.

– Han höll ju på att slå av tummen på mig. Märkligt att domaren inte såg det, säger Strömberg, som tvingades lägga is på högerhanden innan han kunde återvända till spel efter några minuter.

– Det gör lite ont fortfarande men det är ingen fara. Jag kan spela nästa match.

Såg rött efter matchen

Anderséns slashing var dock inte det som irriterade Strömberg mest. För i mitten av den tredje perioden utdelade Leksands back Antti Hulkkonen en rejäl, men till synes juste tackling, vid mittzon.

Det, plus flera efterslängningar från finländarens sida, fick Strömberg att se rött.

– Hulkkonen åkte runt och slog mig på vaderna hela tiden när domaren inte såg. Jag förstår faktiskt inte varför. Han tror väl att han ska få mig ur balans men i stället framstår han bara som en korkad finne, säger Strömberg, som vid ett par tillfällen hade heta ordväxlingar med Hulkkonen.

– Är man från Finland så spelar man fegt. Så har det alltid varit. Dem är väl avundsjuka på oss svenskar.

Trots att Conny Strömberg blev poänglös ikväll siktar han på att vinna poängligan igen.

– Det är väl ett personligt mål. Det är inte så blodigt men självklart skulle jag vilja göra det igen.

LÄS MER I LÖRDAGENS NA, PAPPERSTIDNINGEN!

Mer läsning

Annons