Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen läggmatch mot Modo

Modo i Örebro med kniven mot strupen. Ett avsågat Örebro med fyra modoiter i laget. Risk för läggmatch?
– Nej, absolut inte! Det är ingen hemlighet att det vore trist för Ö-vik om Modo åker ur, men vi spelar för Örebro. För vårt lag, vår heder och vår publik, säger Pär Edblom.

Annons

Modo har allt i egna händer. Vinster i mötena med Örebro i kväll och Södertälje på fredag och ångermanlänningarna kan lägga en skitsäsong bakom sig.

Pär Edblom, Conny Strömberg, Thomas Enström och Michal Zajkowski har alla rötter i Modo.

– När det är match bryr man sig inte om vilka man möter. Alla vill vinna, alltid. Jag kan garantera att ingen av oss tänker på att hjälpa Modo. Vi kommer att köra för fullt, säger Edblom.

Har elitserieklausulDen spelskicklige centern har ett år kvar på sitt kontrakt med Örebro Hockey, men är en av tre som har en elitserieklausul i sitt kontrakt.

Ryan Gunderson, Johan Wiklander och Edblom får lämna för elitserien efter säsongen.

Hur resonerar du?–Jag vill inte rota i det där innan serien är avklarad. Jag vet att det finns intresse, men jag funderar inte på det nu. Jag trivs skitbra här, vi får se vad som händer, säger Pär.

Allsvenskan var en succé, kvalserien har varit en hård upplevelse.

– Vi får ta med oss erfarenheten. Som helhet har vi gjort en väldigt bra säsong, men det har varit tungt i kvalserien. En del handlar om marginaler, annat om brist på rutin, säger Edblom, som ”bara” gjort tre poäng, två mål och en assist, på åtta matcher.

– Det har gått för mig som för laget. Klart jag önskar att jag gjort några fler mål. Hade tre bra lägen i första perioden senast som jag brände, säger Edblom.

Matchguiden

Vad: Örebro Hockey-Modo.

När: I kväll, 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Läget: Modo slåss för existensen i elitserien och behöver vinna för att behålla greppet om platsen bredvid Växjö. Örebro kämpar för att undvika den nesliga sista-platsen.

Snackisen: Fyra örebroare har rötter i Modo. Hur påverkar det matchen?

Mer läsning

Annons