Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk VM-målvakt till Bofors

Här är Bofors supervärvning: Målvakten Daniel Bellissimo är kanadensare med italienska rötter - och förra säsongen var han Italiens förstamålvakt i VM.
- En väldigt stor satsning, säger Bofors sportchef Stefan Bengtzén.
Samtidigt sparkar klubben backen Fredrik Ericson.

Annons

Det är bara att titta på Daniel Bellissimos statistik och meriter för att se att han sticker ut i floden av Bofors IK-värvningar.

De fyra senaste säsongerna har han representerat Asiago i högsta italienska ligan, och noterat hög räddningsprocent: 90,2 procent 2007/08, 91,0 procent 2008/09, 93,6 procent 2009/10 och 92,9 procent 2010/11. Både 2009/10 och 2010/11 vann Asiago det italiensak guldet, och 2010 valdes Bellissimo till bästa spelaren i hela den italienska ligan.

Förra säsongen fick Daniel stå fem

av sex matcher i Italiens lag i VM, och trots att laget förlorade fyra av matcherna och ramlade ur A-VM släppte Bellissimo bara in 2,05 mål per match och noterade svindlande 94,8 procent i räddningsprocent.

Före Daniel, som är född och uppvuxen i Toronto, gick till Asiago gjorde han fem säsonger i junior- och collegeligor hemma i Kanada och i USA.

I Bofors är han den mest spektakulära, och kanske största, värvningen sedan klubben plockade hem Bengt-Åke Gustafsson inför säsongen 1986/87, möjligen undantaget värvningen av Ian Moran under lockoutsäsongen, och den klart största målvaktsvärvnignen i klubbens historia.

Just nu är Daniel på väg till Ungern för att spela B-VM och försöka föra Italien tillbaka till högstadivisionen. Till Bofors ansluter han när laget går på is i början av augusti.

Samtidigt som Bellissimo blev klar för BIK väljer klubben att säga tack och hej till backen Fredrik Ericson, som har två tunga säsonger bakom sig.

- Fredrik kommer inte att spela för oss nästa säsong. Hans avtal har löpt ut och vi väljer att inte förlänga det, säger Bengtzén.

Mer läsning

Annons