Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är besviken på mig själv"

Calle Gunnarsson spelar mest av alla i Toronto Maple Leafs.
Men i Tre Kronors VM-trupp nästan minst.
– Jag är besviken på mig själv. Jag åkte till VM med en känsla som inte var helt bra, erkänner örebroaren inför dagens semifinal mot Tjeckien.

Annons

Under förra årets VM blommade Calle Gunnarsson ut. Han kom överraskande med i truppen, raderade ut Jaromir Jagr och storspelade sig till ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs. Redan ett år innan klubben haft önskemål om att ta över den dåvarande Linköpingsbacken.

Hösten och vintern fortsatte i en enda lång succédebut i Kanada och Gunnarsson var den spelare som med över 20 minuter speltid snittade högst av alla i anrika Toronto.

Men när han reste till Tyskland för sitt livs andra världsmästerskap blev det en tyngre upplevelse än fjolårets.

I alla fall än så länge.

Bengt-Åke Gustafsson har gjort Calle till sjundeback och placerat honom i fjärdelinen tillsammans med sent inkallade Sanny Lindström.

– Det har inte alls blivit som jag hade tänkt, säger Gunnarsson när NA når honom på fredagsförmiddagen.

”Fyra byten”

Då har Tre Kronors buss lämnat ett regnigt Mannheim för ett mer soligt Köln. Det är där Sverige på lördagen ska möta Tjeckien och spela sig till VM-final.

– Jag har blivit sjundeback och förstår att coachen inte vill ändra nu när vi spelar bra. Jag får ta den speltid som kommer. När vi mötte Tjeckien senast tror jag det blev fyra byten bara och lite boxplay. Men jag finner mig i situationen och är inte den som klagar och sprider dålig energi i gruppen.

Hur känns det att inte få spela?

– Jag har bara mig själv att skylla. Jag åkte till VM med en känsla som inte var helt bra. Jag gjorde inte så bra matcher inför VM som jag borde ha gjort. Därför är jag besviken på mig själv, säger Calle Gunnarsson, som ändå vid svensk seger på lördagen har chansen att vara med om sin livs första VM-final på söndagen.

”Kunde varit värre”

– Förra året åkte vi ut mot ett riktigt bra Kanada. Nu är det inte samma känsla. Nu hade motståndet kunnat vara värre. Trots att vi förlorade mot Tjeckien i gruppspelet så är de inte omöjliga att slå. Vi har dessutom blivit betydligt mycket bättre de senaste matcherna.

Läs hela intervjun med Calle Gunnarsson i lördagens NA, papperstidningen!

Semifinalen startar 14.00 och visas på TV6.

Tre kronors backpar i VM

Så här ser backuppsättningen ut i Tre Kronor inför lördagens VM-semifinal mot Tjeckien.

Notera att Calle Gunnarsson från Örebro bara är sjundeback och ingår i fjärdefemman.

Första backpar: Magnus Johansson / Victor Hedman.

Andra: Erik Karlsson / Jonathan Ericsson.

Tredje: Oliver Ekman-Larsson / Christian Bäckman.

Fjärde: Carl Gunnarsson / Sanny Lindström. (NA)

Mer läsning

Annons