Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag eldade på lite extra"

7–1 mot gamla laget. Då var Örebro Hockeys assisterande tränare Jens Gustavsson nöjd.
– Jag eldade på lite extra, så jag får tacka grabbarna för vinsten, säger han.

Annons

Inför årets säsong blev Jens Gustavsson assisterande tränare i Örebro Hockey efter att i två år varit huvudtränare i just Borås. När lagen möttes i premiären, då i Borås, vann Örebro med 2–0. Efter lördagens storseger skiljer det 46 poäng mellan serieledande Örebro och jumbon Borås.

– Vi gjorde en väldigt bra match. Det är inte lätt att möta lag som har lite poäng, men vi var disciplinerade och gick inte bort oss, säger Jens Gustavsson och fortsätter:

– Det är lätt att vaggas in i en flask trygghet när man har spelövertaget, men vi hade bra kontroll. Skönt att vi gjorde en del mål också. Finns det något att vara kritisk mot är det power play-spelet. Det blev bara ett mål där. Sedan slog vi visserligen av lite på takten, den tredje perioden var lite blek, men Borås skapade ändå inte mycket.

"Sparkar inte på de som ligger ner"

Och efter de senaste matcherna mot Malmö, Mora och Tingsryd, där Örebro har släppt in många mål, var Gustavsson nöjd över att se full fokusering i 60 minuter.

– Vi har pratat mycket om det. Vi tycker att vi har "fuskat", att vi inte har spelat klart matchen. Men det var mycket bättre nu, säger han.

Hur gör man för att motivera spelarna mot laget som ligger sist?– Det är ju en klyscha, men det finns inga lätta matcher. Borås är inget dåligt lag, men det är det mentala det handlar om. Det syns tydligt. Det går lättare för oss. Men det är lurigt, i början var de knappt över halva planen, men så gör de mål efter en tekning.

Är det aktuellt att skicka iväg några sms med gliringar?– Nej, jag vill inte sparka på de som ligger ner. Jag hoppas att det vänder för Borås - men inte mot oss.

Jens Gustavsson.

Mer läsning

Annons