Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagad Wiklander: ”Klart att man vill spela i elitserien”

Örebros skyttekung Johan Wiklander jagas av fyra elitserieklubbar inför nästa säsong. Alla klubbarna följer JW:s framfart i kvalserien noggrant.
– Klart man vill spela i elitserien, säger ”JW” själv.

Annons

Johan Wiklander gjorde en strålande säsong i allsvenskan och slutade femma i poängligan med 49 poäng (22+27). Och i kvalserien har han fortsatt att leverera. Han har nu gjort sex poäng på tre matcher och ligger tvåa i kvalseriens poängliga.

Konkret intresse

I och med succén har elitserieklubbarna fått upp ögonen för ”JW” – rejält. Enligt hans agent Christian Sjögren är fyra elitserieklubbar på jakt efter 29–åringen.

– Jag kan bekräfta att det finns konkret intresse från de här klubbarna. Och de följer honom väldigt noggrant nu under kvalserien. Jag har en löpande kontakt med de här klubbarna, säger Sjögren som avslöjar att det inte rör sig om något lag som är kvar i SM-slutspelet. Johan Wiklanders kontrakt med Örebro Hockey sträcker sig även över nästa säsong. Men han har en klausul i kontraktet som innebär att får lämna för just en elitserieklubb.

Finrummet lockar

Huvudpersonen själv sticker inte under stolen med att hockeyns absoluta finrum lockar.

– Hade man inte det drivet och hungern att nå dit så skulle man nog inte prestera lika bra. En mätt och nöjd hockeysspelare är ofta inte lika vass, säger han.

Helst med Örebro

– Men nu ska jag spela klart den här säsongen med Örebro. Sen får vi se vad som händer. Men den största drömmen vore att gå upp i elitserien med Örebro.

Matchguide

Vad: Örebro Hockey-Södertälje.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Mer läsning

Annons