Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonasén bad om ursäkt- riskerar inte avstängning

Två byten - sedan var Marcus Jonaséns comeback över.
Efter knätacklingen uppsökte Jonasén själv Bofors Fredrik Ericson för att be om ursäkt.
– Det var knappast med meningen. Och hade Bofors-spelarna tyckt det var så fult hade jag väl ett helt lag hoppat på mig, säger Örebro-forwarden som får spela nästa match.

Annons

Energispelaren Marcus Jonasén, 26, gjorde efterlängtad comeback i onsdagens derby mot Bofors.

Men bara två byten senare var han bortplockad från isen. Med fem minuters utvisning och game misconduct som bestraffningsåtgärd. Örebro Hockey tvingades därmed efter bara tre minuter spela fyra mot fem i fem minuter. Bofors utnyttjade överläget och gav Örebro Hockey en tidig uppförsbacke.

Även för Bofors 29-årige högerback Fredrik Ericson var matchen över. Han hjälptes av isen med en lårkaka. Dagen efter ger Jonasén sin syn på knätacklingen:

– Det var olyckligt. Jag kom i rätt hög fart och han hoppade åt sidan samtidigt som jag träffade honom med knät och axeln. Jag slängde aldrig ut benet, det är otur och olyckligt. – Det var knappast med meningen. Så dum är jag inte att jag tar en medveten femminuters utvisning efter bara tre minuter.

Ingen avstängning

Jonasén uppsökte Fredrik Ericson i omklädningsrummet.

– Jag var inne och pratade efteråt. Det är sådant som händer och såg man på Bofors-spelarnas reaktion kan de inte heller ha tyckt att det var så fult. Då hade någon hoppat på mig direkt eller att jag hade haft ett helt lag efter mig.

Jonasén bestraffades med game misconduct och klarade sig från match penalty. Det innebär att han får spela nästkommande match, mot sitt tidigare lag Almtuna borta på måndagen.

Läs hela intervjun i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons