Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"JW" hetast i hetaste laget

Örebro Hockey drygade på söndagen ut ledningen i allsvenskan till sju poäng, via 6-3 mot Troja/Ljungby på bortaplan.

Annons

Forwarden Johan Sjödell-Wiklander svarade för två nya mål, gjorde både 4-3 och 5-3, och är nu uppe i sex mål de senaste fyra matcherna.

Snacka om het!

- Kul att det lossnat ordentligt nu. Det är alltid kul att få sätta dit dem, jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger "JW", som inte är sen att tacka kedjekompisarna Henrik Löwdahl och Conny Strömberg.

- De är fantastiska passningsspelare. För mig gäller det att hålla mig fri och vara beredd, så kommer pucken. Det känns att vi börjat hitta varandra på allvar nu.

Örebro fick en jobbig start, 0-2 innan fyra minuter var spelade. Men Jonas Karlsson reducerade innan Troja gjorde 3-1. Och strax före paus kunde Jon Palmebjörk krympa ledningen till 3-2.

Andra perioden blev avgörande för matchen. Örebro-trion Stefan Warg, Robin Olsson och Jonas Karlsson dödade en och en halv minut i spel tre mot fem. Varpå Johan Sjödell-Wiklander grep in och satte två snabba puckar på passningar från Conny Strömberg.

I tredje spelade serieledaren av matchen, släppte inte till något bakåt, och avslutade med ett mål av Fredrik Orrsten i slutminuterna.

Örebro Hockey leder nu allsvenskan med osannolika sju poäng till godo på tvåan Växjö.

- Klart vi hoppats på en bra start i serien, men att vi skulle leda med sju poäng i det här läget hade ingen av oss vågat drömma om, säger Sjödell-Wiklander, som inte ser något närstående slut på framgångsvågen.

- Nej, det tror jag inte. Vi har ett härligt go i gänget, men är samtidigt ödmjuka inför varje match. Vi vet att det krävs samma hårda jobb varje gång.

Mer läsning

Annons