Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"JW" inte med till Ängelholm

Kvalserien rullar vidare, Örebro Hockey reser på fredagen till Ängelholm för att möta Rögle i morgon, lördag. Utan sjuke skyttekungen Johan Wiklander.

Annons

- Han är inte tillgänglig. Vi kan inte riskera att ta med honom om han har någon smitta, säger Örebros tränare Peter Andersson.

Varken Andersson och hans spelare var alltför nedslagna efter premiärförlusten mot Leksand i torsdags kväll.

- Totalt sett gör vi vår bästa match på två månader, men har också mer att ge. Det finns mer att ta av, och det känns som att vi är ordentligt på gång nu, säger Peter.

Målvaktslånet Magnus Hellberg fortsätter med största sannolikhet i buren.

Peter Andersson ser inget problem i att ställa Nicklas Dahlberg och Andro Michel åt sidan. Örebro-tränaren menar snarare att det är en underlig frågeställning.

- Det är inget konstigt i det. Vi får chansen att ta in en elitseriemålvakt, som vi anser är den som har bäst chans att vinna matcher åt oss just nu. Utespelare har den sortens konkurrens hela tiden, och det inget märkligt. Ingen gillar att inte få spela, men så är det på den här nivån. Det gäller att ta de chanser man får. Säg att du blir uttagen till VM men ställd åt sidan de två första matcherna. Ska du grina över det när du får spela i den tredje då, eller göra allt du kan för att visa att du ska vara med, säger Peter Andersson.

Det sista förstås en retorisk fråga. Han konstaterar också:

- Nicklas och Andro har tagit situationen jättebra, så det finns inget problem alls.

Mer läsning

Annons