Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåberg återvänder ikväll:"Publiken är nog uppretad" 

I kväll ställs Emil Kåberg mot sin tidigare klubb Bofors.
Läge att reta upp den gamla hemmapubliken?
– De är tillräckligt uppretade innan matchen startar, säger han.

Annons

Derbyna mellan Örebro och Bofors förra säsongen blev riktigt griniga, särskilt matchen i Karlskoga i december. Efter en rad matchstraff och slagsmål fick matchen avbrytas. På domarens uppmaning skickades Örebrospelarna ut till omklädningsrummet utan att ha skakat hand med Boforsspelarna – risken var för stor att det skulle spåra ur fullständigt.

En spelatyp som Örebro definitivt saknade i matchen var Emil Kåberg – som i kväll återvänder till sin gamla arena Nobelhallen i Karlskoga.

– Det ska bli riktigt häftigt med det första derbyt. Jag hoppas det blir en tuff match och att många örebroare dyker upp och stöttar oss i Karlskoga, säger Emil Kåberg.

Vad har du själv för känslor inför matchen?

– Klart det blir en speciell match för mig. Jag känner många där fortfarande. Men det blir första gången som jag möter ett lag som jag har spelat i tidigare.

Hur var det att möta Örebro när du spelade i Bofors?

– Alltså, det blir inte som vilken match som helst. Det är mycket känslor på isen och det blir ett jäkla krig. Så klart är alla vinster sköna, men en derbyvinst är extra skön.

Några speciella minnen från Örebro-derbyna?

– Såklart man har en del. Bofors var ju bättre än Örebro då, men det var tuffa matcher. Jag kommer ihåg att vi förlorade en väldigt målrik match i sudden mot, tror det stod 6–6 efter full tid. Sen förlorade vi en annan match hemma efter att vi fått två mål bortdömda, vilket var felaktigt. Såklart man var förbannad då.

Annars gjorde Emil Kåberg – som får anses som en av hockeyallsvenskans största värvningar – tävlingsdebut för Örebro i måndags i förlustmatchen mot Södertälje. På onsdagen blev det hemmadebut och seger mot Almtuna.

– Jag måste erkänna att det var lite nervöst inför första matchen hemma, särskilt under den första perioden. Men ju längre matchen led desto bättre kändes det, även om det var lite tungt i benen. Då kändes det piggare mot Södertälje. Men det var skönt att ha hemmapremiären avklarad och att vi vann den, säger Emil Kåberg.

Vad tycker du annars om er start i allsvenskan?

– Nu mot Almtuna gjorde vi visserligen fyra mål. Men just att göra mål är något vi har haft svårt för hittills. Så det gäller för oss forwards att kliva fram nu och leverera. Defensivt tycker jag att det ser bra ut.

Mer läsning

Annons