Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Känner mig som en maskin"

Conny Strömberg mår bättre än någonsin.
Han gör det tack vare 90 dagars nykterhet och antabus.
– Det är en otrolig känsla. Jag känner mig som en maskin, säger Örebros poängkung – som i dag tänker stoppa Växjö från att gå upp i elitserien.

Annons

Det är Strömberg själv som väljer att bryta tystaden om sin behandlingsmetod. Han gör det på sin hemsida connystromberg.se och vidareutvecklar tankarna för NA.

– Rehabiliteringen går jättebra. Jag känner mig otroligt fräsch och stark – och det är klart att det inte är någon hemlighet att man mår bättre av att inte dricka alkohol, säger han.

Som behandlingsmetod mot alkoholberoendet, som fick Örebro Hockey att stänga av honom två gånger under säsongen, valde Strömberg antabus. Som tas i form av brustabletter.

Reagerar på en lättöl– Det går inte att fuska med antabus. Tabletterna reagerar till och med på en lättöl vad jag har hört. Så det är 0,0 procent som gäller. Nu har kört på i över 90 dagar och känner mig som en maskin både som människa och på isen. Jag har smalnat av i ansiktet och tappat fyra, fem kilon.

Ångrar du att du inte hoppade på behandlingen tidigare?– Nu blev det en utlösande faktor och det är ingen mening att se tillbaka. Men jag har ju tänkt att spela fem år till så vi får se vad som händer.

Blir du kvar i Örebro även nästa säsong?

– Ja det räknar jag absolut med. Mitt kontrakt gäller över nästa säsong också.

Växjö hemma i dag. Hatmöte?

– Ja, det har blivit lite hatmöteskänsla och irriterat faktiskt. De har några spelare som jag inte gillar. Men vilka de är och varför vill jag inte gå in på. Jag är i alla fall aningen less på det laget, säger Strömberg som snackade till sig en tio minutersutvisning från båset när Växjö efter fyra raka grundserieförluster mot Örebro till slut vann kvalseriemötet i Växjö.

– Nu ska vi se till att de inte går upp i elitserien efter den här matchen. För oss gäller det att ta andra raka segern nu och visa att SSK-matchen inte var någon tillfällighet. Vi kan bara gå in och slappna av, ha roligt. Det är de andra som har kniven mot strupen nu. SSK såg man saknade glädjen helt.

Är du överraskad att Växjö är så nära elitserien?

– Nej det kan jag inte påstå. De är ett riktigt bra lag som haft lätt för alla lag under hela säsongen. Om man bortser från oss då. Dessutom fick de en bra inledning på kvalserien till skillnad från oss. Synd att inte vi också kunde vara med och bjuda upp till dans från början.

Antabus

Antabus är ett läkemedel som används mot alkoholberoende. Om man tar medicinen tillsammans med alkohol får man mycket obehagliga, och ibland farliga symtom. Det gör att man måste avstå från alkohol helt, för att inte bli dålig. I regel ska man ta medicinen under övervakning i samband med besök på mottagning. Medicinen kan också kombineras med annan behandling.

Medicinen innehåller det verksamma ämnet disulfiram.

Mer läsning

Annons