Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Keith i ambulans till sjukhus

(UPPDATERAD 15.15)
Örebro Hockeys kanadensiske anfallare Matt Keith tvingades åka ambulans till Växjö lasarett i natt med andningssvårigheter efter matchen mot Troja/Ljungby.

Annons
Matt Keith.

Matt Keith, som gjorde Örebros 5-1-mål i 5-2-matchen, crosscheckades över halsen av slovenske VM-backen Ziga Pavlin i slutet.  Detta sedan Keith hamnat i luven med Joakim Nettelbladt och Pavlin. Slovenen fick matchstraff för crosscheckingen över halsen och efter matchen drabbades kanadensaren av andningsproblem.

- Matt frågade efter medicin eftersom han hade svårt att andas men då tyckte Trojas läkare att det var bättre att han åkte till sjukhus. Det är lite lurigt med halsen, säger Örebros assisterande tränare Jens Gustavsson.

Blå halsKeith transporterades i ambulans till Växjö lasarett samtidigt som övriga laget åkte vidare till Malmö där Örebro Hockey i morgon kväll jagar 13:e raka allsvenska segern.

Efter undersökning fick kanandensaren lämna sjukhuset.

- Matt har fått som ett blåmärke på insidan av halsen. Läkarna ville kolla om blödningen stoppades upp, och det gjorde den. Han är rosslig i halsen men tränade för fullt i dag, säger Jens Gustavsson.

Spelar han mot Malmö?-  Ja, det gör han.

Mer läsning

Annons