Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindahl hjälte när Bofors vann

Tidigare har han varit en slitvarg i det tysta. I år verkar Bofors Björn Kindahl ha växt ut till en riktig målspruta. I går gjorde han båda målen när Bofors slog Lörenskog med 2-0, och totalt har han gjort fyra mål på tre matcher.

Annons

Bofors tredjekedja med Fredrik Höggren, Björn Kindahl och Mikael ”Daggen” Eriksson är på papperet, med tanke på tidigare säsonger, en ”brunkarlina”.

Men på försäsongen har de visat att de kan betydligt mer än att spela hårt och tufft och hålla tätt bakåt.

I gårdagens träningsmatch mot norska Lörenskog, som spelades i Åmål, var kedjan för andra matchen i rad BIK:s bästa – och Kindahl, tidigare mest känd som en slitvarg med defensiva kvaliteter, gjorde båda målen.

– ”Högga” och ”Daggen” spelar många puckar på mål, och Kindahl dyker upp på rätt ställe. I dag serverades han i princip två öppna mål, så mycket handlar om ”Höggas” och ”Daggens” slit. Men naturligtvis har Kindahl även ett väldigt bra spelsinne som är på rätt plats, säger Hallam.

Första målet, i mitten av andra perioden, kom efter klapp-klapp-spel. ”Daggen” vann pucken bakom mål och spelade fram Höggren som hittade Kindahl vid bortre stolpen. Det andra målet, med tre minuter kvar av matchen, var en kontring där ”Daggen” gick på mål och Kindahl hängde in returen.

BIK började lite sämre men höjde tempot i andra och tredje perioden, dominerade matchen och vann skottstatistiken med 37-18 mot ett småfult Lörenskog som drog på sig tio tvåminutersutvisningar mot BIK:s tre.

Enda smolken i bägaren för Bofors var att tre spelare tvingades kliva av med skadekänningar.

– Linus Persson klev av med en lårkaka, Tobias Thermell klev av i slutet efter att ha blivit träffad på armen av en slashing, men är redan mycket bättre. Daniel Wessner klev av efter första perioden efter att ha fått problem med en nerv i en hand.

I morgon söndag väntar Oskarshamn.

Mer läsning

Annons