Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Då ska Calle på förhör

Han har fortfarande inte skrivit på något nytt NHL-kontrakt. Nu är det klart när Calle Gunnarsson och Toronto ska upp i skiljedomstol för att avgöra lönetvisten.

Annons

Det var i början av månaden som Örebros enda NHL-spelare, Calle Gunnarsson, som en av ett 20-tal NHL-spelare ansökte om skiljedomstolsförfarande rörande sitt nya kontraktsförslag.

Gunnarsson anser nämligen att Toronto Maple Leafs nya kontraktsförslag ligger på en för låg nivå, och nu är det upp till domstolen att avgöra vad som är en rimlig lönenivå för örebroaren.

Nu är det klart vilket datum Gunnarsson ska upp i rätten. Det blir på fredag, den 26 juli, rapporterar USA Today.

Då ska både Toronto och Gunnarsson lägga fram sina löneförslag för NHL:s skiljedomstol, som sedan kommer ta ställning. Blir domstolens förslag lägre än 3,5 miljoner dollar (motsvarande 19,8 miljoner kronor) per år tvingas Toronto att gå med på budet. Gunnarsson, som gjort fyra säsonger i NHL och Toronto, har senaste säsongerna tjänat 1,3 miljoner dollar (motsvarande knappt 8,5 miljoner kronor) per år. Skulle skiljedomstolens bud vara högre än 3,5 miljoner dollar har Toronto 48 timmar på sig att bestämma om de vill erbjuda Gunnarsson ett nytt kontrakt eller inte, annars upphör klubbens rättigheter att gälla och Gunnarsson blir fri att gå till vilken klubb som helst.

Mer läsning

Annons