Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Rahm till Örebro

I dag blev en illa dold hemlighet officiell.
Robin Rahm är målvakten som ska slåss med Stefan Ridderwall om förstaspaden i Örebro Hockey i vinter.
- Han skrev på för oss i mitten av april, och har haft lön från klubben sedan dess, säger Örebros sportchef Lars "Mozart" Andersson.

Annons

Anledningen till att affären inte bekräftats tidigare är att målvakten velat ligga lågt efter den avstängning för dopning som han drog på sig för två år sedan. Dopningavstängningen går ut den 3 augusti, och först då får han börja träna med en klubb igen.

Nu väljer Örebro Hockey att gå ut med att affären är klar, kontrakt skrivet, eftersom svenska mästarklubben Brynäs plötsligt visat intresse för den förre Färjestadmålvakten.

- Vi har ett bindande kontrakt med Robin, och det vet han om. Vi förstår om han är smickrad över att Brynäs hör av sig, men vi står inte i begrepp att släppa en målvakt som vi räknar med kan vara vår förstemålvakt innan säsongen ens börjat, säger "Mozart".

Robin Rahm själv har valt att inte kommentera något alls för Expressen, som hävdar att han haft ett löfte om att få bryta kontraktet med Örebro om en elitseriechans dök upp.

- Någon sådan klausul finns inte. De är inte ovanliga i allsvenska kontrakt, men i Robin Rahms kontrakt finns ingen sådan skrivelse. Och ingen i klubben har heller gett några löften i den vägen, säger "Mozart" Andersson.

Om Brynäs skulle betala loss honom, vore det en möjlighet?

- Det är en fråga över mitt huvud, för styrelsen att avgöra. Men det är klart att om de kommer upp med fem miljoner kronor så kommer vi kanske att tänka på saken. Men vi måste se om vårt eget hus, och var hittar vi en målvakt i det här läget att ersätta honom med i så fall?

Med Robin Rahm och Stefan Ridderwall under kontrakt har Örebro Hockey två riktigt starka målvakter inför kommande vinter. Klubben har dessutom anställt målvaktstränaren Michael Andreasson, en av landets ledande på området.

Mer läsning

Annons