Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla lånar duo från Bik Karlskoga

Nye ränaren har bakgrund i Bik Karlskoga. Nu lånar Kumla Hockey in två spelare från den allsvenskan klubben. Dessutom ska en SHL-spelare träna med klubben.

Annons

Det är nwt.se som avslöjar att division 1-klubben Kumla Hockey, som plockat in förre Bik Karlskoga-tränaren Gunnar Leidborg inför årets säsong, lånar två spelare från Bik. Det handlar om backen Jesper Alasaari, 18 och forwarden Philip Larsson, 20.

Larsson gjorde allsvensk debut för Bik Karlskoga redan våren 2012, och har hunnit med 40 matcher i klubbens A-lag. Förra säsongen tillbringade han dock störst tid utlånad, först till Lindlöven och därefter till Mariestad, och nu lånas han alltså återigen ut till division 1.

Alasaari gjorde allsvensk debut förra säsongen, spelade tre matcher i Biks A-lag då, och spelade till sig ett A-lagskontrakt till årets säsong.

– Vi ser det här som den bästa lösningen för samtliga inblandade just nu. Dels för de spelare som för tillfället är kvar hos oss i Karlskoga, och dels för de spelare som den närmaste tiden får istid i Kumla och matchas i gång där, säger Biks klubbchef Torsten Yngveson till nwt.se om Larsson och Alasaari.

Hur långvarigt lånet blir är oklart.

Dessutom ska forwarden Juliuz Persson, 20, träna med Kumla den närmaste veckan.

Persson är en Karlskogakille som gått på Färjestads hockeygymnasium, som debuterade i SHL i vintras och som senaste tiden tränat med Bik.

– Han är mycket spelskicklig och uppträder smart på isen. Dessutom har han visat karaktär och är oöm, säger Yngveson, som inte utesluter att Bik skriver kontrakt med forwarden, till nwt.se.

Kumla har sedan tidigare värvat Martin Modigs från Borås, Martin Jörgensen från Nittorp, förre Bik Karlskoga-backen Mattias "Myggan" Nilsson från Lindlöven, Viktor Jörnevk från Mariestad och Marcus Viitanen från Long Beach Bombers.

Läs mer om Kumla Hockey i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons