Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla och Lindlöven på fall

Flera skador nära in på matchstart. Och tre baklängesmål på en och en halv minut. Det blev för tufft för Kumla Hockey i ettan.

Annons

Första förlusten efter ordinarie tid för närkingarna kom i fjärde omgången, mot Skövde i Weidermann buss arena. 2-4 till västgötarna.

Kumla tog ledningen fyra minuter in i andra perioden genom Philip Larsson i powerplay, efter en mållös första då målvakten Tim Harryssons storspel höll hemmalaget kvar i matchen. 6-14 i skott då.

Men med tre snabba mål, bara 20 sekunder mellan 1-1 och 1-2, och 1-3 dryga minuten efter det, blev tungt för Kumla.

- Det är för dåligt. Man får inte gå ner sig för att man släpper in ett mål, och det kändes som att de fick både 2-1 och 3-1 när våra killar fortfarande tyckte synd om sig själva, säger tränaren Gunnars Leidborg.

Kumla reste sig spelmässigt i tredje perioden, men 1-4 kom efter sju minuten innan Marcus Viitanen kunde reducera.

- Skövde ska ha kredd, det bästa lag vi mött hittills. De var riktigt bra, och när vi hade tre-fyra killar borta så blev det lite tunt i truppen, konstaterar Leidborg.

I Lindesberg åkte LIndlöven på en strafförlust mot Borlänge. Gästerna tog ledningen i första perioden. Fabian Ilestedt kvitterade en minut in i andra, och gav sedan också laget ledningen efter tio minuter av perioden.

Men Linus Persson gjorde 2-2 i powerplay för Borlänge knappa nio minuter in i sista perioden, och matchen gick till en mållös förlängning, och sedan straffar.

Först med den 14:e straffen kom avgörandet, då Jeff Jakobs överlistade hemmamålvakten Henrik Hjerpe.

Mer läsning

Annons