Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla på väg mot allettan

Kumla Hockey är på väg till allettan.Laget hämtade upp ett tremålsunderläge i sista perioden mot Tranås. – Vi visade upp en riktigt stark moral, säger lagets tränare Fredrik ”Freddan” Johansson efter 5–4-segern.

Annons

Det såg riktigt mörkt ut när Tranås Patrik Ruiz gjorde 4–1 i början av tredje perioden. Men tack vare två snabba mål av Martin Andersell var Kumla med i matchen igen. Jonas Bergman sprätte in kvitteringspucken 54.02 – och med bara 34 sekunder kvar att spela gjorde Robin Gustavsson 5–4 på en retur efter en tilltrasslad situation framför kassen. Stort jubel bland Kumlaspelarna och superdeppigt i Tranåslägret.

Samlad ”Freddan”

Efter matchen var Kumlas tränare Fredrik ”Freddan” Johansson ändå samlad.

– Visst, vi gjorde en stark sista period. Men vi gjorde två svaga perioder där vi inte alls var med. Det var dåligt passningsspel och vi var inte tillräckligt fysiska i spelet.

– Det är många som måste höja sig till nästa match mot Sunne hemma på söndag.

Över strecket

I och med segern klättrade Kumla över strecket och placerar sig just nu på fjärde plats vilket innebär spel i Allettan efter jul.

– Det är bara att kriga på i de här matcherna som återstår, säger ”Freddan”.

Målet vaktades denna gång av Ola Nilsson som fick dispens att spela. Ola är numera reservmålvakt i Örebro Hockey i allsvenskan. På söndag är det bestämt att Ola ska avlösa Michal Zajkowski i målet i hemmamatchen mot Sundsvall.

Mer läsning

Annons