Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla tappade - men vann

Kumla hade en 5–1-ledning efter två perioder och allt verkade klart. Då vaknade småländska Vimmerby i sista och gjorde matchen till en rysare.
6–5 till slut.

Annons

– Skönt att vi klarade det. Vi har ett jäkla go i laget nu och även om vi tappar i sista är vi starka nog att hålla i säger Kumla forwarden Peter Bodin efter att laget tagit femte raka segern.

Kumla fick en drömstart i fredagskvällens match hemma mot serietvåan Vimmerby. Redan efter 1,13 gjorde Peter Bodin 1–0.

Minuten senare slog Alexander Ytterberg till och gjorde 2–0 till hemmapublikens jubel och de tillresta, cirka 80 till antalet Vimmerbysupportrar tystnade.

Reducerade

Men efter 6.46 fick de jubla när Eric Johansson reducerade till 2–1.

Kumla kontrollerade ändå händelserna på isen och innan periodpaus gjorde man även 3–1. Kumla vann sedan andra perioden med 2–0 efter mål av Alexander Ytterberg och Kim Tallberg, Vimmerby hade i stort sett ingenting och Kumla hade bud på mer och med en 5–1-ledning kändes det klart.

Gasen i botten

Klyschan ”det går fort i hockey” har sällan känts mer rätt. Vimmerby trampade gasen i botten och gjorde tre mål under en sju minuters period i tredje och hastigt men mindre lustigt skiljde bara ett mål. Inte ens när Peter Bodin satte 6–4 var det klart, Vimmerby plockade ut målvakten och reducerade ännu en gång, men Kumla höll ut och tog tre mycket starka och viktiga poäng.

Mål, Kumla: Peter Bodin 2, Alexander Ytterberg 2, Jesper Gustafsson, Kim Tallberg.

JOHAN P OSKARSSON

Mer läsning

Annons