Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlas första seger i allettan

Kumla Hockey vann sin första match i all-ettan efter ha vänt ett 0–2-underläge till seger mot Olofström med 3–2 (0–2, 2–0, 1–0).
– Det var på tiden att vi vann, säger segerorganisatören Andreas Jensen som avgjorde med bara 39 sekunder kvar.

Annons

Så kom den första segern i allettan för Kumla Hockey. Det tog hela elva matcher innan laget till slut kunde vinna hemma i Weidermans Buss arena i Kumla.

Men segern satt långt inne. Blekingarna var i ledningen med 2–0 efter den första perioden. Men i den andra lyckades Kumla reducera och kvittera genom Andreas Jensen och Martin Andersell. Så en helt öppen historia inför den tredje perioden.

Matchen såg ut att tas till förlängning. Men med 39 sekunder kvar slog Kumlas poängkung Andreas Jensen till och gjorde 3–2 efter en kanonpassning av Erik Planeby som även passade fram till Jensens 1–2 mål i den andra perioden.

"Äntligen"– Riktigt skönt att vi äntligen kunde vinna här i allettan. Vi har haft några matcher här som vi har spelat väldigt bra och varit nära att vinna, men inte lyckats. Så nu var det på tiden att vi gjorde det, säger Andreas Jensen.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi började visserligen lite halvdant, men ryckte upp oss i den andra och tredje perioden.

Dålig publiksiffra

Kumla har nu sju poäng efter elva matcher. Det återstår tre omgångar. Karlskrona som ligger på fjärde plats, ovanför strecket, har 17 poäng. Så det är inte ens i teorin möjligt att Kumla kan gå till play off.

– Jag kan ju inte säga att vi är nöjda med hur vi har presterat. Tycker kanske att vi borde ha tagit några fler poäng. Men det är betydligt tuffare motstånd här, och det straffar sig rejält att göra misstag, säger Andreas Jensen.

De som verkligen lös med sin frånvaro i Weidermans Buss arena var publiken. Bara 153 personer dök upp.

– Det är så jäkla dåligt. Katastrof. Men så har det sett ut hela säsongen. Hoppas det kan dyka lite fler personer till nästa säsong, säger Kumlas tränare Fredrik Johansson.

Målen, Kumla: Andreas Jensen 2, Martin Andersell.

Mer läsning

Annons