Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlas segersvit sprack

Efter sex raka segrar blev det Vita Hästen som förstörde IFK Kumlas fina segerrad. 3–5 (1–2, 1–1, 1–2) slutade matchen i division 1.

Annons

Kumla hade naturligtvis hoppas hålla sin segersvit intakt in i allettan men att det blev just Vita Hästen som spräckte den var inte speciellt överraskande. Det hårdsatsande Norrköpingslaget leder serien överlägset och är det enda laget som Kumla inte tagit poäng av under hösten. Den här gången var det dock riktigt nära, trots att Kumla jagade i underläge nästan hela matchen gav de aldrig upp och när Joel Engström reducerade till 3–4 med mindre än fyra minuter kvar på matchklockan tändes hoppet hos hemmapubliken. Men någon het kvitteringschans lyckades man inte vaska fram trots spel utan målvakt, i stället visade domaren Niklas Lindberg ut Sean-Michel Sunnqvist efter en närkamp vid egna blålinjen.

–Jag var på pucken först och deras kille faller väldigt lätt. Domaren satte inte ribban i matchen så det var inte lätt att veta hur man skulle spela, suckar Sunnqvist.

Kumlas första två mål gjordes av Peter Bodin och Robert Bergh.

Läs mer om matchen i morgondagens papperstidning!

Mer läsning

Annons