Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlas sköna triumf

Seger var nästan ett måste. Och Kumla Hockey lyckades också med det hemma mot Mjölby och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt.

Annons

Endast två poäng skilde mellan Kumla och Mjölby inför söndagens match i Weidermans buss arena. Det är inte att överdriva att kalla det för sexpoängsmatch.

Det började tungt för Kumla som fick se Mjölbys Petter Segersten sätta 1-0 i första perioden. Men i andra skulle hemmalaget imponera och där grundlades också segern.

Kumla gick då från 0-1 till 4-1 efter mål av Linus Wernerman gånger två, Erik Planeby och Andreas Jensen.

Avgjort? Definitivt inte. Med tio minuter kvar av tredje reducerade Victor Carlsson, och sedan satte Marcus Schelin 4-3, med mindre än fem minuter kvar att spela.

Upplagt för en rafflande avslutning – men då drog Mjölby på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar att spela. Gästerna chansade och tog ut målvakten, men då satte Robin Gustavsson 5-3 i öppen kasse.

En oerhört viktig seger för Kumla som nu har fem poäng till godo på just Mjölby med tre omgångar kvar att spela. Härnäst på onsdag väntar hemmamatch mot jumbon Forshaga, medan Mjölby möter ettan Västervik på bortaplan. Redan då kan Kumla säkra kontraktet i division 1. Men då krävs seger, samtidigt som Mjölby förlorar.

Mer läsning

Annons