Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Läget är jävligt svårt"

Två poäng på första fem matcherna. Nu är det inte säkert att 15 poäng på fem sista matcherna räcker för att ta Örebro Hockey till elitserien.
– Läget är naturligtvis jävligt svårt, säger Örebrotränaren Peter Andersson.

Annons

Vid 2–0 i mitten av andra perioden låg Örebro Hockey på för det 3–0-mål som sannolikt hade dödat derbyt mot Bik Karlskoga.

Det kom aldrig. Istället kontrade Bik in 1–2 efter slarv av Robin Olsson, satte 2–2 i powerplay och avgjorde sedan på ett friläge efter att Örebro lämnat Marcus Nilsson helt ensam på offensiv blå.

– Vi slarvade vid deras 1–2-mål och de fick en jäkla energi. Ett par minuter senare är det plötslgit 2–2 från ingenstans. Sedan gick vi bort oss helt på 2–3-målet. Ja, det känns som att vi bjuder bort den här matchen, säger Peter Andersson.

– Det var individuella misstag och någon onödig utvisning som gjorde att de kom in i matchen. I tredje fick vi inte dit pucken, vi skapade inte jättemånga chanser heller. Det känns naturlgitvis tungt, vi gav bort matchen.

17 poäng har räckt en gång

Örebro parkerar alltjämt sist i kvaltabellen, och har samlat ihop blott två poäng under första halvan av serien.

Nu finns endast ett litet, tunt elitseriehalmstrå kvar för Örebro att hålla fast vid. 15 poäng finns kvar att spela om, och tar Örebro dem alla slutar de på 17. Det har räckt för att nå eltiserien en enda gång under 2000-talets tidigare tolv kvalserier, 2004 när Mora gick upp.

– Det är klart det ser tungt ut. Tittar man på tabellen så skulle vi behöva vinna fem raka. Det vill jag inte ens spekulera i, men läget är naturligtvis jävligt svårt, säger Peter.

Mer läsning

Annons